Tokió, 2022. szeptember 21. – A Mitsubishi Motors Corporation bejelentette, hogy a Mitsubishi Motors Europe BV, a Mitsubishi Motors európai leányvállalata egy online eseményen bemutatja az új generációs ASX-et az európai piacra.

                                

Az ASX (egyes piacokon az RVR vagy Outlander Sport), egy kompakt SUV, a Mitsubishi Motors egyik alapmodellje, amelyet 2010-ben mutattak be Európában. A Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B platformján alapuló új ASX egy A Renault által szállított és kifejezetten az európai piacra kifejlesztett kompakt SUV. A modellt a Renault spanyolországi valladolidi gyárában gyártják majd, és 2023 márciusától a Mitsubishi Motors bemutatótermeiben lesz megtalálható bizonyos európai piacokon.

                                Új ASX 2

Az új ASX elölről hátrafelé áramló sziluettet vonultat fel, a hátrafelé emelkedő karaktervonal pedig a lebegő tetővel kombinálva dinamikus stílust kölcsönöz a járműnek, amely kifejezi az agilis vezetést. A Mitsubishi Motors Dynamic Shield dizájnkoncepciójának egy eleme az elülső felületre került, a robusztus hűtőrács pedig az ikonikus három gyémánt logót helyezi el. Ezenkívül a karcsú karosszéria-oldalak és a széles vállak kiemelik a jármű erőteljességét, amivel szilárdan tapad a talajra.

                                Új ASX 3

Az új generációs ASX a hajtásláncok széles skáláját kínálja, hogy megfeleljen a mai változó európai igényeknek. A sort az 1,6 literes benzinmotorral, két villanymotorral (generátor-indítóval és egy főmotorral), automata, több üzemmódú sebességváltóval és 10,5 kWh-s, plug-in hibrid (PHEV) modell teszi majd fel. akkumulátor. A teljes hibrid (HEV) modell egy 1,6 literes benzinmotorból, két villanymotorból, egy automata, több üzemmódú sebességváltóból és egy 1,3 kWh-s akkumulátorból áll. Az enyhe hibrid modell 1,3 literes közvetlen befecskendezéses turbót 6 sebességes kézi sebességváltóval vagy 7 sebességes duplakuplungos automata sebességváltóval (7DCT), a belépőmodell pedig 1,0 literes turbófeltöltős benzinmotorral és 6 sebességes kézi sebességváltóval rendelhető.

                                Új ASX 4

Belül tágas csomagtér és elcsúsztatható hátsó pad növeli a felhasználók kényelmét. A Smartphone-link Display Audio (SDA) a műszerfal közepén kapott helyet, az SDA-n keresztül vezérelt Multi-Sense rendszer pedig lehetővé teszi a vezető számára, hogy kiválaszthassa az igényeinek leginkább megfelelő vezetési módot. Ezen túlmenően olyan fejlett vezetőtámogató rendszerek állnak rendelkezésre, mint például a MI-PILOT egysávos vezetőtámogató technológia autópályákon, amely integrálja az adaptív sebességtartó automatikát (ACC) és a sávközpontosítási asszisztenst (LCA), amelyek támogatják a biztonságos vezetést.

                                Új ASX 5
 

(Forrás: MMC)


Tokió, 2022. április 14.

 A Mitsubishi Motors Corporation (a továbbiakban: Mitsubishi Motors) bejelentette, hogy a vadonatúj Outlander plug-in hibrid elektromos jármű (PHEV) modellje elnyerte az iF DESIGN AWARD 2022 díjat – a világ egyik legrangosabb formatervezési díját. – a németországi hannoveri székhelyű iF International Forum Design GmbH szervezésében. Ez az első alkalom, hogy a Mitsubishi Motors megkapta a világhírű formatervezési díjat.
 
1954 óta az iF DESIGN AWARD díjjal jutalmazzák a kiemelkedő dizájnt, és világszerte a design kiválóságának szimbólumaként ismerik el. Az iF DESIGN AWARD 2022-re mintegy 11 000 pályaművet 57 országból bírált el a nemzetközi tervezési szakértőkből álló zsűri öt szempont – ötlet, forma, funkció, megkülönböztetés és hatás – alapján.